2013. szeptember 15., vasárnap

Fahéjas-cukros pillangók



Kitti lányom pillangó gyüjteményébe.
Kakaósan süssed!


   Hozzávalók :
  • 50 dkg liszt
  • 2,5-3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája + 1 kenéshez
  • 2,5 dkg élesztő
  • cukor
  • fahéj




A tészta hozzávalóiből kelt tésztát készítünk.
A dagasztógépbe beletesszük az anyagokat,kidagasztatjuk, vagy kézzel kidagasztjuk hólyagosra.


   Amikor a tészta megkelt, gombócokat szaggatunk belőle, és kistányér méretűvékony lapokat
   nyújtunk.
   Megszórjuk fahéj,és kristálycukor keverékével, és felcsavarjuk.
  A két végén éles késsel bevágunk, középen hagyjunk egy cm helyet.
  A bevágott tésztát függőlegs állapotba állítjuk.
  Az alsó szálakat felfelé jobbra balra felcsavarjuk, a felsőket lefelé jobbra balra.
  Lekenjük tojássárgájával, megszójuk kristálycukorral,és egy 20 percet még kelesztjük.
  Úgy sütjük mint a keltésztákat, forró sütőbe téve, majd mérsékelve a lángot fél óráig.