Kitti lányom pillangó gyüjteményébe.
Kakaósan süssed!
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 tojás sárgája + 1 kenéshez
- 2,5 dkg élesztő
- só
- cukor
- fahéj
A tészta hozzávalóiből kelt tésztát készítünk.
A dagasztógépbe beletesszük az anyagokat,kidagasztatjuk, vagy kézzel kidagasztjuk hólyagosra.
Amikor a tészta megkelt, gombócokat szaggatunk belőle, és kistányér méretűvékony lapokat
nyújtunk.
Megszórjuk fahéj,és kristálycukor keverékével, és felcsavarjuk.
A két végén éles késsel bevágunk, középen hagyjunk egy cm helyet.
A bevágott tésztát függőlegs állapotba állítjuk.
Az alsó szálakat felfelé jobbra balra felcsavarjuk, a felsőket lefelé jobbra balra.
Lekenjük tojássárgájával, megszójuk kristálycukorral,és egy 20 percet még kelesztjük.
Úgy sütjük mint a keltésztákat, forró sütőbe téve, majd mérsékelve a lángot fél óráig.