Anyósom receptjét készítettem el.
Nagyon gyorsan elfogyott mindig amikor kínálta.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1,5 dl víz
- fél sütőpor
- 1 tojás + 1t sárgája kenni
- só
- mák
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, az ízlés szerinti sót,szétmorzsoljuk a zsírral,
majd a vízzel, és a tojással gombóccá gyúrjuk.
Pihentettem hűtőben egy órát, majd kinyújtottam, és éles késsel 1,5 cm széles csíkokra,vágtam.
Lekentem tojássárgájával, és megszórtam mákkal.
Forró sütőben 15 -20 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Miközben langymelegen ettük, emlékeztünk a Mamára ,és a legendás süteményeire.
Mindig mondta nekem, hogy attól olyan omlós ez a süti, hogy igazi disznó zsírral van sütve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése