Igazi magyaros ízű főzeléket készítettem,a fokhagyma mellett a petrezselyem is jól kiérződött.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge vajbab vagy üveges
- 2-3 db krumpli
- kb 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem levél
- só
- 1 mk paprika
- 2-3 db babérlevél
- ecet
A babot feltettem főni a babérral,sóval, közben megpucoltam a krumplit /apa csak ezzel együtt szereti/
felmetéltem a petrezselymet, a fokhagymát is összezúztam.
A félig megfőtt babhoz adtam a krumplit, és puhára főztem mindkettőt.
Elkészítettem a habarást ( én nem rántásal készítem a főzelékeket) a liszttel tejföllel, fokhagymával.
A főzeléket behabartam, pár percig még forraltam,majd hozzáadtam a petrezselymet, de ezzel már nem főztem.
Ecettel,sóval igazítottam a főzelék ízén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése