2013. szeptember 20., péntek

Szőlőlé mint gyógyító ital



                                                     
                                                    Szőlőből készítettem itókát.

Két nagy fürt Otelló szőlőt megmostam, és csak egy pillanatra botmixerrel megrogyantottam.
Aztán szűrön átpréseltem, kicsi vízzel hígítottam azért, hogy iható, hígabb állapotú legyen.

Amikor elkezdtem préselni,a gyümölcsöt, azon gondolkodtam milyen fűszerrel társítsam?
Aztán amikor megkóstoltam ,úgy döntöttem, ide nem kell csak egy kicsi citromlé.
Igazán üdítő,és ahogy az alábbi írás mutatja gyógyító ital is.

Érdemes kihasználni a szőlő adottságait.
Jó kálium-, foszfor- és cinkforrás, van benne kalcium, nátrium és magnézium, valamint kis mennyiségben vas is. A szőlő erősíti az immunrendszert, és részt vesz az anyagcsere-folyamatokban. Jó hatással van az idegrendszer működésére, erősítik a fogakat és a csontrendszert. Savtartalma étvágyjavító hatású. A gyümölcs segít megelőzni és kezelni a székrekedést, frissen préselt leve segíti az emésztést, és támogatja a vesék és a húgyhólyag működését, lassítja a vesekő kialakulását. Reumás eredetű gyulladásos betegségekben csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmat.
Minél sötétebb színű a szőlő, annál magasabb az antioxidáns-tartalma.

Egyik alkotóeleme a kvercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól, illetve azok következményétől, az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől. 
Forr: Táfelspicc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése