2013. szeptember 26., csütörtök

Csokis körtés desszert


      Az idén is kitett magáért a Vilmos körtefánk, bőven termett.
      Készítettem is belőle dzsemet,befőttet, desszerteket.
      Egy ízletes édességet mutatok be , Körte Heléna néven imerem.
      Igaz, vaníliás fagyit is adnak hozzá az eredeti receptben, de ennélkül is finom volt.
      Klasszikus Francia desszert.


 
   Hozzávalók: 2 személyre
  • 2 körte
  • 1 citrom
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 kanál cukor , vagy édesítő
  •  pár db étcsokis mazsola

    A szép egészséges, körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a száraik megmaradjanak.
   Egy magasfalú edényben vizet forralunk ( lehet bor is aki ezzel akarja) beletesszük a citrom levét,
   a fahéjat, szegfűszeget, esetleg kardamont , cukrot.
   A körtéket beleállítjuk, és főzzük amíg kissé puha nem lesz, kb 10 perc.
   Jól lehűtjük!
   Az étcsokit vízfürdőn felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, és forrón a hideg körtékre csurgatjuk.
   Azonnal fogyasztjuk, mert így érvényesül a hideg-meleg ízhatás .
   Étcsokis mazsolával tálaltam.