Az idén is kitett magáért a Vilmos körtefánk, bőven termett.
Készítettem is belőle dzsemet,befőttet, desszerteket.
Egy ízletes édességet mutatok be , Körte Heléna néven imerem.
Igaz, vaníliás fagyit is adnak hozzá az eredeti receptben, de ennélkül is finom volt.
Klasszikus Francia desszert.
Hozzávalók: 2 személyre
- 2 körte
- 1 citrom
- 1 tábla étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 kanál cukor , vagy édesítő
- pár db étcsokis mazsola
A szép egészséges, körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a száraik megmaradjanak.
Egy magasfalú edényben vizet forralunk ( lehet bor is aki ezzel akarja) beletesszük a citrom levét,
a fahéjat, szegfűszeget, esetleg kardamont , cukrot.
A körtéket beleállítjuk, és főzzük amíg kissé puha nem lesz, kb 10 perc.
Jól lehűtjük!
Az étcsokit vízfürdőn felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, és forrón a hideg körtékre csurgatjuk.
Azonnal fogyasztjuk, mert így érvényesül a hideg-meleg ízhatás .
Étcsokis mazsolával tálaltam.