A születésnapjára készült ez a gyümölcs pite.
Hozzávalók: tészta
- 10 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- édesítő
- 1 tojás
- víz
- citrom héj
krém:
- vaníliás puding
- édesítő
- vanília eszencia
díszítés:
- alma
- szilva
- szőlő
Az átszitál lisztet összecsipkodjuk a margarinnal, tojással, pici vízben feloldott édesítő tablettákkal, reszelt citromhéjjal.
Hűtőben pihentetjük kb egy órát, majd pite formába nyomkodjuk.
A krémet megfőzzük, kihűtjük, majd rákenjük a nyers tésztára.
Az almákat úgy hámozzuk meg, hogy kicsit a húsát is rajta hagyjuk.
Cukros fahéjjas vízben egy kicsit megfőzzük, hogy jobban formázhatóbb legyen.
Majd rózsákat formázunk belőle, és rárendezzük a többi gyümölccsel együtt
a pitére.
Megszórjuk még gyömbérporral.
Az almákat úgy hámozzuk meg, hogy kicsit a húsát is rajta hagyjuk.
Cukros fahéjjas vízben egy kicsit megfőzzük, hogy jobban formázhatóbb legyen.
Majd rózsákat formázunk belőle, és rárendezzük a többi gyümölccsel együtt
a pitére.
Megszórjuk még gyömbérporral.
Sütjük 180 fokon 30-35 percig.
Hidegen tálaljuk.
Hidegen tálaljuk.
A recept Aliz lányom ötlete volt:)
Gyönyörű ez a csokor! Boldog születésnapot kívánok édesanyádnak!
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! :-)
VálaszTörlésSok szeretettel köszöntöm Édesanyádat, jó erőt és egészséget kívánok még nagyon sokáig!
Köszönöm Csipike az Ő nevében is.
VálaszTörlés