Napok óta akartam már valaminek elkészíteni azt a pár darab céklát, ami még a kamra egyik
kosarában árválkodik, de érdekes módon még nem annyira fonnyadozik.
Ma már nem halogattam tovább így elkészítettem majonézesen .
Hozzávalók:
- 2 db cékla
- 2 közepes krumpli
- 2 főtt tojás
- 1 kisebb hagyma
- 1 nagyobb alma
- 3 szelet párizsi
- 2 kanál tejföl
- 3 kanál majonéz
- só
- ecetes torma
- 2 kanál kukorica
Megfőzzük a céklát, krumplit, tojást, felkockázzuk, felszeleteljük a hagymát, majd lesózzuk.
Készítünk egy tartármártást ,amihez egy kiskanál ecetes tormát is keverünk.
Feldaraboljuk még az almát, valamint a párizsit, és az egész hozzávalót összekeverjük.
Hűtőben kissé lehűtjük, érleljük és pirítóssal elfogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
A cékla egészségre gyakorolt jótékony hatása igen régóta ismert. Különösen tél végén, az egyik legfontosabb vitamin- és ásványi anyag forrásunk lehet.