Gyomrot-lelket melegítő leveske.
Egyik örök kedvencünk ez a fajta zöldséges fehérbab leves, mely ebben a zord időben igazán jól esett.
Hozzávalók: 20 dkg fehérbab
2-3 sárgarépa
0,5 kg krumpli
darabka karalábé
zeller
petrezselyem
15 dkg főzőkolbász
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kanál tejföl
1,5 kanál delikát
1 kiskanál pirospaprika
só
1 kanál zsír
A babot előző este átmostam,majd beáztattam, reggel hidegvízben feltettem főni.
Főztem 3/4 órát, majd hozzáadtam a zöldségeket, és fűszereztem.
A kolbászt megpirítottam egy kanál zsírban, majd félre tettem, és a kisült zsírjában rántást készítettem.
Miután a zöldségeket is puhának éreztem, berántottam, és hozzáadtam a kolbászt is.
A végén még egy kanál tejföl is került bele, mert így szeretjük.
A fiatalság titka őszintén élni, lassan enni és hazudni a korunkról.