Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. január 16., szerda

Töltött fánk


                                                                Jön a Farsang áll a bál !

Azok a régi farsangi bálok az Oviban majd az Iskolában - igaz lányok?
Készítettem a sok jelmezt, mentünk a bálba. Hiányoznak!

Akkor most nosztalgiázzunk  Fánkra fel !     csak le ne essetek :)
A régi emlékek kedvéért itt egy lekvárral töltött fánk.
                                                                     

Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  •  só

Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a liszthez, amelybe még beletesszük a sót, tojást, cukrot, majd hólyagosra verjük.
A dagasztás felénél beleöntjük a megolvasztott vajat, vagy margarint.
Hagyjuk kelni egy órát, majd kinyújtjuk a tésztát.


   
Az egyik felére pohárral köröket nyomunk, tisztes távolságba, / nálam egy kicsit jó nagy lett a táv/
de csak finoman jelzésnek használva.
Ebbe a körökbe helyezzük a kemény lekvárt, (de lehet gyümölcs is) majd a tészta másik felét ráhajtjuk.
Utána a kialakult halmocskákat a pohárral kivágjuk.
Letakarva még 20 percet pihentetjük melegen, majd közepesen forró bő olajban először letakarva, majd fedő nélkül megsütjük.
Végül porcukorral megszórva kínáljuk.

Kitti! Te Csokival  készítsd Pistinek:)












Osváth Erzsébet: Sül a fánk

Serceg a zsír,
sül a fánk.
Fényessárga serpenyőből
ragyog ránk.
Illatozik,
nő, dagad,
az orrunkat csiklandozó
jó falat.
Már a tálon
a sok fánk,
Fehér cukorfelhő alól
nevet ránk.
Ránk nevet
és integet.
Itt a farsang, vidám farsang,
gyerekek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése