Hajlottam a" legyen Szerencse Malaca mindenkinek" felhívásra, így születtek meg a Mi kismalacaink,
melyek majd vélhetően meghozzák a 2013 szerencsénket.
Mindenféle receptet olvasgattam, de mivel a virslis kifli már bedagasztva állt ,
végül is a jól bevált élesztős tésztánkból csíptem el egy Malac kondára valót.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1,5 dl olaj, 1 csapott kanál só, fél élesztő , 3.0 dl tej,egész borsszemek.
Hozzávalók: a kenéshez: 1 tojás.
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Nagy pogácsa szaggatóval a fejeket, egy picivel pedig az orrocskákat szúrjuk ki.
Füleket is formázunk, majd a bors szemecskék is a helyükre kerülnek.
Végül lekenjük őket tojással, és hurka pálcikával, vagy más eszközzel orrlyukakat fúrunk nekik.
( én benne hagytam a pálcikát, csak a sülés után vettem ki.)
Forró sütőben 25-30 percig sütöttem, majd mentek a buliasztalra.
"Szilveszterkor az optimista azért várja az éjfélt, hogy az új év elkezdődjön. A pesszimista pedig azért, hogy az óév elmúljon."
Nagyon helyesek a malackák! Biztos finomak voltak!
VálaszTörlésBÚÉK!
BUÉK Neked is !
VálaszTörlésBizony finomak voltak nem élték meg a másnapot:)