2013. január 24., csütörtök

Tökfőzelék



Főzelék minden mennyiségben jöhet nálam, főleg a tököt nagyon szeretem, sok-sok kaporral.

Hozzávalók:
  • 1 kg tök
  • 2 kanál olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • nagy csokor kapor
  • 1 kis doboz  tejföl
  • tej
  • 1 kis kanál piros paprika
  • ecet
      A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd rádobom a tököt, amit kicsavarok a levétől előbb.
      Párolom egy pár percig,majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassan felforralom.
      Teszek bele ecetet, mert szeretem ha nem olyan puha , ha nem ress, és az ecet nem engedi megpuhulni.
      Pirospaprikával, sóval, sok vágott kaporral ízesítem, majd behabarom tejföllel.
      Feltétként fasírozottat, vagy kolbászt adok hozzá.



Ha valamit akarok, egy csomó olyasmit is meg kell tennem, amihez semmi kedvem. Mint mikor meg kell enni a főzeléket, hogy megkaphassam a süteményt.