Micsoda "színt " hozott a téli szürkeségbe!
No igaz a lányok is kapnak belőle ha hazajönnek, de a nagyobb részt Mi fogyasztottuk el eddig.
Nincs is jobb a sajátnál, ahol tudjuk, hogy a Mi kezünk munkájából született.
Miközben a paradicsom levest kevergettem, visszagondoltam arra, amikor készítettük.
Attól a rengeteg bogyótól megijedtem amikor a férjem haza állított az egyik jó ismerősünktől kosarakkal, ládával.
Akkor már a Mi termésünket befőztem, és nem is gondoltam arra , hogy még lesz több lecsó stb.
Most már hálásan gondolok Évikére és Pistára, akiktől kaptuk .
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/09/befozes-kepekben.html
Akkor most egy kicsit a levesről:
Nagyon szeretjük, főleg a férjecském ,kivételesen mindketten édesen, már nekem ég a gyomrom tőle.
Az elkészítése egyszerű,sima rántást készítünk ,egy kanál liszttel, olajjal, vagy zsírral, erre öntjük a paradicsom levet, vagy a dobozos változatát.
A sűrűségét vízzel állítjuk be, kerül bele még só, pici fokhagyma, zeller ha van friss/ nekem fagyott volt/
pici bors,betétnek egy marék rizs. Felforraljuk, addig kevergetjük amíg a rizs meg nem fő benne.
Cukorral alakíthatjuk ki a végleges ízt, persze aki így szereti.
Vigyázzunk le ne kapja, mert a kozmaíz nem igazán ínycsiklandozó!
Hozzávalók: 1 kanál liszt
olaj amennyit felvesz
1 liter sűrített paradicsomlé
só
csipetnyi bors
cukor / tetszés szerint/
zeller
1 gerezd fokhagyma
Emlékeink az egyetlen paradicsom,amelyből nem űzhetnek ki bennünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése