Mutatós virág fánkocskák!
Az elkészítése nem ördöngösség, csak 2-3 különböző nagyságú kiszúrókra van szükség,
meg egy éles ollóra.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 4 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- kevés citromhéj
- kevés só
- 5 dl olaj
A lisztet csipet sóval, a kikevert tojás sárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk.
Ezután felolvasszuk a vajat, és apránként adjuk hozzá a masszához, majd kidagasztjuk a tésztát.
Amikor hólyagosodik akkor jó, utána ruhával letakarva, langyos helyen kelesztjük.
Kelesztés után, kinyújtjuk, majd 3 különböző méretű kiszúróval kiszúrjuk.
Mielőtt egymásra helyeznénk nagyság rendileg(alul a legnagyobb majd csökkenve) tojás fehérjével megkenjük, hogy ragadjon a másik tésztához.
Hagyjuk kelni, majd éles ollóval bevagdossuk a széleit a korongoknak, sziromszerűen.
Mielőtt az olajba helyeznénk a közepüket benyomjuk a hüvelykújjunkkal, és ezt a felét helyezzük az
olajba.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.