2013. január 1., kedd

Virslik köpenyekben


Az idén is nagy volt a keletje a köpenyes virslinknek az ünnepi asztalon.
Igaz ez a fajta tészta a Mi családunkban nem szezon függő, nagyobb öszejöveteleken mindig megtalálható.
Most olyan mennyiségben készült, hogy letaszította a menü soraiból a rég óhajtott kürtőskalácsot.
Igaz hogy nem csak kiflik készültek, ha nem malacfejek, virsli virágok , múmia virslik stb.


 Hozzávalók: 1 kg liszt
                    3 dl olaj
                  6 dl tej
                     1 élesztő
                       2 kanál só
                         tojás a kenéshez
                  virsli
                   sajt
                  hagyma
                  sonka



Elkészítés:
 A tésztát, miután megkelt kinyújtjuk,cikkekre vágjuk és megtöltjük virslivel sajttal, hagymával ,sonkával.
Feltekerjük, lekenjük tojással, és forró sütőben 30 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Nem érdemes nagyokat készíteni , mert nagyon laktató, itatja magát.
 Kártyázás közben igen csak szépen fogyogatott.





Tizenkettő, tizenhárom
eltelt egy év, szánom-bánom!
Nem jött el a világvége,
örül a Föld minden népe!