Igaz, hogy téli hidegben jobban kívánjuk a nehezebb ételeket ?
Kiadós egytálételt készítettem a javából ,de nem kell megijedni, a durum tészta önmagában nem hízlal,
csak arra kell vigyázni mivel kombináljuk.
Elkészíteni pedig rendkívül egyszerű.
Hozzávalók:
- 500 g Durumtészta penne
- 1 üveg lecsó
- 3 evk olaj
- 2 tojás
- 15 dkg sonka ( de bármilyen felvágott, kolbász is lehet)
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 nagydoboz tejföl
- só
- fél kk Erős Pista
Pótoltam annyi vízzel, hogy ellepje egészen, majd főztem 10 percig fedő alatt, utána lekapcsoltam a tűzhelyet.
Vártam annyi ideig, míg a durumtészta magába szívta a lecsó levét.
Közben a tejfölt kikevertem az Erős Pistával, és a tojás sárgájával, és az időközben kissé kihűlt tésztával
elkevertem.
Kiolajozott tepsibe raktam, megpötyögtettem még tejföllel, letakartam alufóliával, és sütöttem közepesen fél órát.
Durumtészta
Könnyen emészthető és finom
Kalóriatartalma alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáké. Vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket egyaránt tartalmaz, rosttartalmából adódóan viszonylag gyorsan távozik a szervezetből.
A benne lévő keményítő lassan bomlik el, azaz nem „dobja meg” hirtelen a vércukorszintet, így a glikémiás indexe is alacsonyabb. Ennek köszönhetően cukorbetegek is fogyaszthatják.
A durumtészta a hőkezelés során rugalmassá válik; és ha követjük a zacskóján lévő utasításokat, garantáltan nem fő szét.