Ma csirkemájas vadast készítettem.
Az óvodában Ági óvónéni rendesen elintézte anno, hogy ne gondoljak a vadasra.
Most azonban erőt vettem magamon, megcsináltam, sőt még ettem is belőle.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej hagyma
- 1 dl fehérbor
- 3 kanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
- 2 db sárgarépa
- citrom
- petrezselyem
- 2 db borókabogyó
- fél kiskanál majoránna
- 2 db babérlevél
- só
- őrölt bors
- cukor
Elkészítés
A megmosott, összedarabolt májat az olajon átsütjük egy kis majoránnával., akkor jó ha már szétvágva nem véres,majd szűrőlapáttal kiszedjük.A hagymát összevágjuk, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk, majd a fehérborral felöntjük.
A tejfölt a liszttel meg a mustárral simára keverjük, és ezzel besűrítjük a boros hagymát.
Végül hozzáadjuk az áttört, turmixolt répát. Sóval, őrölt borssal, citrommal, babérlevéllel, borókabogyóval, kevés cukorral ízesítjük, és kb. 10 perc alatt mártássá főzzük,majd ráöntjük a zsemlegombócokra és a májra.
Pici csili porral még díszítettem, de nem lett nagyon erős.
Zsemlegombóc:
2 db zsemlét kockákra vágunk, olajon megpirítjuk. ( Ha nincs, jó a kenyér is pirítva.)
15 dkg lisztből és egy tojásból galuskatésztát keverünk annyi vízzel, hogy picit folyós maradjon.
Beletesszük a zsemle kockákat, sózzuk, az összevágott petrezselyem is belekerül, végül összekeverjük az egészet.
Két kanál segítségével gombócokat szaggatunk és forró vízbe kifőzzük.
Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. :)