Ki kellett próbálnom az eltett meggyeimből egy üveggel, hogy nem erjed e véletlenül.
Hűsítő ital , és egy meggyes rizsfelfújt készült belőle.
Jól jött egy kis hideg meggylé ebben a melegben.
Ízesíteni nem igazán kellett sokat, mert a meggyet rumaromával tettem el.
A hűtőben mostanában mindig van hideg citromfüves, vagy mentás víz, kell a folyadék.
( citomfű, mentalevél beáztatva)
Tehát nem csináltam mást, mint a meggyekről öntöttem le egy kis levet, majd öszekevertem a
citromfüves vízzel,végül egy kis citromlevet azért adtam még hozzá.
Igazán aromás ital kerekedett.
Készítsetek Ti is!
A szakértők szerint az összes élelmiszer közül ebben a gyümölcsben található a legtöbb gyulladáscsökkentő összetevő.
A kutatók húsz 40 és 70 év közötti, csont-ízületi gyulladásban szenvedő nőt vizsgáltak. Kimutatták, hogy a meggylé naponta kétszeri fogyasztása három héten keresztül jelentős mértékben csökkentette a gyulladás legfontosabb markereinek szintjét.
A szárított, fagyasztott és gyümölcslé formában az év minden napján rendelkezésre álló meggy
sokszínű összetevője lehet bármilyen sport vagy gyulladáscsökkentő diétának.
(Házipatika.com)