Egy közönséges rizsfelfújtat is különlegessé tehetünk pl egy befőttel.
Rumaromás meggybefőttel készült a következő rizskoch, de kapott habsapkát is.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg rizs
- 1 liter tej
- 4-5 tojás
- cukor ízlés szerint
- 5 dkg vaj vagy margarin
- meggybefőtt
- rumaroma
A rizst megfőztem a tejben, majd kissé kihűtöttem, ekkor beleadtam a margarint,a cukros
tojássárgáját, amit kikevertem egy pár kanál meggylével.
Óvatosan összekevertem a felvert tojásfehérjékkel, amiből egy kis részt kivettem a rizs tetejére.
Kimargarinozott tepsibe belesimítottam,megszórtam kimagozott meggybefőttel.
A sütési idő felénél rákentem a maradék habot.
Sütöttem kb. 30-40 percig , majd hülés után kis négyzetekre vágva tálaltam.