2013. augusztus 27., kedd

Fűszeres almaleves bundás-sült almával



             
      Igazi ínyencség, a zamatos rétesalmából készült fűszeres leves, bundázott gyümölccsel.


Hozzávalók:
  • kb 1 kg rétesalma
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • fél cs vaníliás pudingpor
  • fahéj
  • gyömbérpor
  • fél citrom leve és héja
  • cukor
  • tojás
  • liszt



   2-3 db almát meghámozunk, daraboljuk, és feltesszük főni hideg vízben.
   Pár perc forralás után turmixoljuk, és tejszínnel pudingporral behabarjuk.
   Fűszerezzük fahéjjal,gyömbérrel,cukorral,sóval, citrommal.
   A többi almát palacsinta tésztában megmártjuk, és forró olajban kisütjük.
   Kihűtve, vagy langymelegen fogyasztjuk.