Közkívánatra még mindig jönnek a cukkinis receptek.
Hozzávalók: a felfújthoz
- 1db 15 cm cukkini
- petrezselyemzöld
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- őrölt bors
- só
- ponty szelet
- fokhagymakrém
Elkészítés:
A cukkinit mivel nagyon gyengécske volt,nem hámoztam meg, csak lereszeltem a magam módján.
Vagyis, én mindenféle csodamódi reszelők helyett egyszerűen a fém nokedliszaggató hátoldalát
használom. ( Egyszerű a mosogatás szempontjából is ,a csak a csap alá tartom ,és kész.
Sóztam, majd amíg állt a sóban, a petrezselymet összevágtam, a tojásokat kettéválasztottam.
A tojássárgákat összekevertem fél dl tejföllel, a petrezselyemmel,a levétől kinyomkodott cukkinivel,
borssal.
A fehérjéket felvertem egy csipet sóval, és ezt is óvatosan hozzáadtam a cukkinis maszához.
Sütőpapírral kibéleltem egy kicsi tepsit, és 180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt
megsütöttem.
Mikor megsült kivettem a sütőből, lehúztam a papírt róla, megszórtam reszelt füstölt sajttal,
és felcsavartam, szeletekre vágtam.
A besózott halszeleteket bekentem fokhagymakrémmel, friss szines borssal megszórtam, és egy
kanál olivaolajon teflonserpenyőben 4-5 perc alatt oldalanként megsütöttem szép pirosra.
Fél dl tejfölbe egy fél kiskanál reszelt tormakrémet kevertem, és ezt adtam mártásnak.