Fejtettbab leves !
Minden idényzöldség mennyei zamata benne van.
Hozzávalók:
- fél kg bab
- 3 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyem
- fél zeller + zöld
- 1 karalábé
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2-3 kanál tejföl
- 1,5 kanál liszt
- só
- bors
- 1 kanál delikát
- 2-3 babérlevél
- pirospaprika
A babot és a hasonló nagyságúra vágott zöldségeket az olajon megdinsztelt hagymára tesszük.
Pirítgatjuk 5-6 percet, majd felöntjük kb 1,5 liter vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük.
Tejföllel behabarjuk, savanyíthatjuk, ha a répától túl édes lenne.
Kicsit hűtsük ki, mert a zöldségek íze így érvényesül.
“Ha olyan ételeket eszünk, amelyeket a szervezetünk a legkisebb erőfeszítéssel képes hasznosítani, akkor a jó egészség elkerülhetetlenül jön magától.”
(Dr. Ted Morter)