2013. augusztus 1., csütörtök

Nyárvégi fejtettbab leves


   Fejtettbab leves !
   Minden idényzöldség mennyei zamata benne van.

Hozzávalók:
  • fél kg bab
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • fél zeller + zöld
  • 1 karalábé
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 kanál tejföl
  • 1,5 kanál liszt
  • bors
  • 1 kanál delikát
  • 2-3 babérlevél
  • pirospaprika



   A babot és a hasonló nagyságúra vágott zöldségeket  az olajon megdinsztelt hagymára tesszük.
   Pirítgatjuk 5-6 percet, majd felöntjük kb 1,5  liter vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük.
   Tejföllel behabarjuk, savanyíthatjuk, ha a répától túl édes lenne.
   Kicsit hűtsük ki, mert a zöldségek íze így érvényesül.




“Ha olyan ételeket eszünk, amelyeket a szervezetünk a legkisebb erőfeszítéssel képes hasznosítani, akkor a jó egészség elkerülhetetlenül jön magától.” 
(Dr. Ted Morter)