A főtt leveshús hasznosítására adok most egy tippet.
Kérte egy kedves ismerősöm, hogy írjak valami jó
ötletet arra,hogyan lehetne rávenni a család tagokat,
hogy a főtt hús is elfogyjon .
Nos egy jó szósszal tálalva biztosan hasznosul.
Hozzávalók: a gombóchoz
- 20 dkg leveshús(bármilyen sertés,baromfi, marha)darálva, vagy apróra vágva
- 2 db tojás
- 2 zsömle
- zsemlemorzsa az állag beállítására
- 1 csokor petrezselyem
- delikát
- bors
- 1 ek olaj
A gombócokat összeállítottam a hozzávalókból, és
húslevesben megfőztem.
húslevesben megfőztem.
kaporszósz:
- 1 csokor kapor
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0.5 l húsleves
- 2 ek étolaj
- annyi liszt, amennyit az olaj felvesz
- 1 pohár 12%-os tejföl
a szósz: az olajon megdinszteltem a hagymát,
majd a vágott kaport beletettem ,felöntöttem
levessel,és behabartam tejföllel, lisztte
A húsgombócokat a szósszal leönve hidegen tálaltam.