Szeretem ezeket az előre elkészíthető, szinte elronthatatlan sütés nélküli sütiket.
Este összeállítjuk, másnap már ebédre fogyaszthatjuk.
Ezt a kekszest sokféle képpen variálhatjuk, az alapkrém a tejföl ízésítésével. pl. gyümölcsökkel
Amit most mutatok be az egy kakaós-vaníliás kombináció.
Hozzávalók:
- egy kisebb tepsihez (20x30)kb 60 dkg négyszögletes keksz
- 1 nagy vödrös tejföl
- vaníliás cukor de jobb a vanília
- 1 kanál kakaó (jó fekete Holland)
- cukor ízlés szerint, vagy édesítő
- rum aroma
A tejfölt kétfelé vesszük, az egyik részbe kakaót rumaromát, a másikba vaníliát teszünk.
Mindkettőt édesítjük ízlésünk szerint.
Egy kisebb tepsibe lerakunk egy sor kekszet, rákenünk a világos krémből, majd a következő sort
kakaós krémmel öntjük le.
Addig rétegezünk míg el nem fogy a keksz ill. a krém.
A tetejére mind a két krémből kerüljön, majd villával összekuszáljuk, így szép márványozottá válik.
Kb. 12 órát állnia kell, hogy a kekszek jól átpuhuljanak.