2013. augusztus 15., csütörtök

Kekszes- tejfölös süti


   Szeretem ezeket az előre elkészíthető, szinte elronthatatlan sütés nélküli sütiket.
   Este összeállítjuk, másnap már ebédre fogyaszthatjuk.
   Ezt a kekszest sokféle képpen variálhatjuk, az alapkrém a tejföl ízésítésével. pl. gyümölcsökkel
   Amit most mutatok be az egy kakaós-vaníliás kombináció.
 


Hozzávalók:
  • egy kisebb tepsihez (20x30)kb 60 dkg négyszögletes keksz
  • 1 nagy vödrös tejföl
  • vaníliás cukor de jobb a vanília
  • 1 kanál kakaó (jó fekete Holland)
  • cukor ízlés szerint, vagy édesítő 
  • rum aroma 


   A tejfölt kétfelé vesszük, az egyik részbe kakaót rumaromát, a másikba vaníliát teszünk.
   Mindkettőt édesítjük ízlésünk szerint.
   Egy kisebb tepsibe lerakunk egy sor kekszet, rákenünk a világos krémből, majd a következő sort
   kakaós krémmel öntjük le.
   Addig rétegezünk míg el nem fogy a keksz ill. a krém.
   A tetejére mind a két krémből kerüljön, majd villával összekuszáljuk, így szép márványozottá válik.
   Kb. 12 órát állnia kell, hogy a kekszek jól átpuhuljanak.