Nagy sikere volt a töltött paprikámnak a tegnapi családi ünnepélyen, ami nálunk
augusztusban összevontan születésnapból, névnapokból és házassági évfordulóból áll.
Tulajdonképpen paradicsomos gombócot készítettem nagyobb mennyiségben, mert
gombócban eszi mindenki, de azért kell a paprika íz is.
Hozzávalók: kb 6-7 főre
- 1 kg darált hús
- 20 dkg rizs
- ? paprika
- 1 tojás
- 2 tk pirospaprika
- bors
- só
- 4 ek olaj
- 2 szál zellerszár
- 4 dl sűrített paradicsom
- 1ek cukor
A paprikákat ( 5-6 db)megmostam, kicsumáztam .
A darálthúst összekevertem a megmosott rizzsel, tojással, fűszerekkel, és gombócoztam,
ill betöltöttem a paprikákba.
Egy lábasba belepakoltam a gombócokat, és a töltött paprikákat, felöntöttem a sűrített paradicsom
és víz keverékével, addig hogy ellepje őket.
Beletettem még a zellereket, és 40 percig szép csendesen főztem.
Miután megfőttek, a paradicsomos lébe kevertem még cukrot egy kanállal , és külön tálalva adtam
az asztalra.