2013. augusztus 6., kedd

Tiramisu parfé



          Tikkasztó hőségben mi lenne a legjobb élénkítő hűsítő?    Tiramisu parfé!

           2in1 mert, a kávé élénkít a jégkrém hűsít.

           Igazi kávés ízvilágot csalogattam elő.


         Hozzávalók:

  • 1/2 liter tej
  • 1 vaníliás puding
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 kanál cukor
  • 5 evk cappuchinó por
  • kakaópor 
    Készítsetek egy vaníliás pudingot(cukor, tej puding) hűtsétek ki, gyakran keverve,
    hogy ne bőrösödjön be.
    Majd adjátok hozzá a kávéport, a sajtkrémet, és a felvert tejszínt.
    Egy őzgerincformát béleljetek ki folpakkal, és öntsétek bele óvatosan a parfét.
    Tegyétek hűtőbe, és fagyasszátok meg kb. 3 óra alatt.
    Tálaláskor a formát borítsátok ki, hántsátok le róla a folpakkot, és szeleteljétek.
    Szórjátok meg kakaóporral, és fogyasszátok jó kedvvel.