Kecsap készítése közben gondoltam ki, hogy ma hamburgerezünk Apával.
Bedagasztottam a magos zsömlét, a húspogikat is kisütöttem, de hát ember tervez......
Elszöszöltem az időt,annyi macera van a paszírozással, fűszerezéssel.
Aztán meg,hogy is akartam én mindent így egyszerre.
Így eltettem reggelire a zsömléket és a pogácsákat .
Hozzávalók:
Napraforgómagos zsömlékhez
- 30 dkg napraforgómagos lisztkeverék (Lidl)
- 20 dkg Thönkölyliszt
- 3.5 dl langyos víz
- 1 ek olivaolaj
- őrölt kömény
- mivel a keverékbe már van élesztőpor nem tettem bele
Húspogácsák:
- 500 g darálthús
- 1 hagyma reszelve
- bors
- só
- 1 kk mustár
- 1-2 ek kecsap
saláták:
- lilahagyma
- uborka
- paradicsom
A zsömlékhez a hozzávalókat bepakoltam a kenyérsütőbe ,és rábíztam a munkát a dagasztóprogramra.
A pogácsákat összegyúrtam a hagymával fűszerekkel,és zsírban (olajban nem olyan jó) kisütöttem.
A hagymát megpucoltam, karikákra vágtam, a gyűrűket szétszedtem, kicsit besóztam.
Az uborkát ,paradicsomot is szeleteltem, picit sóztam.
A megkelt tésztából négy nagyobb bucit formáztam, és sütőpapíros tepsire tettem.
A többit 6-7 db-ot olajozott muffinformába pakoltam.
Megkentem tojássárgával, és megszórtam napraforgómagokkal.
Sütöttem 20-25 percet.
Aztán összeállítottam a hambit: husi,saláták, majonéz nekem kecsap Apának.