Születésnapot tartottunk a családban.
Kitti lányom csokitortát rendelt, mert ezt mindenki szereti.
3xcsokis tortát készítettem, mert a tészta kakaós,a krém fehércsokis, a máz pedig ganage lett.
Nagyon izlett mindenkinek, az utolsó morzsáig elfogyott.
24 cm-es tortalaphoz Kiskukta receptjét használtam 2x3 tojásból
- 3 tojás 3x(70 g)
- 250 g liszt
- 115 ml tej
- 115 ml olaj
- 150g cukor+ 6g a habba
- 3/4 sütőpor
- 10g Holland kakaó
- 1 vaníliás puding
- 4 dl tej
- 2 kanál cukor
- 20 dkg fehércsoki
- 1 dl Hullala tejszín
- vanília eszencia
- 3 dl jól lehűtött Hullala tejszín
- 30 dkg 70 % étcsoki
- 1 ek rumaroma
Kettő 3 tojásos kakaós tortalapot készítettem, de az egyikről pár cm levágtam.
A tojásfehérjéket felvertem a 6 g cukorral.
A sárgákat is összekevertem először a cukorral, majd a többi hozzávalókkal.
Végül az átszitált lisztet, és a habot is beleadtam, és sütőpapíros formába simítottam.
35-40 percig sütöttem 175 fokon, majd kihűtöttem, felvágtam, és megtöltöttem a következő krémmel.
Főztem egy vaníliás pudingot, de csak 4 dl tejjel,majd beletördeltem 20 dkg fehér csokit
( a Lidl-ben most akciós volt) és kicsit kihűtöttem.
Hozzáadtam a tejszínt,a vaníliát, és kézi habverővel elkezdtem felverni.
Mikor már jó keménynek láttam,négy felé osztottama krémet, és a lapokat, meg az egész tortát bekentem vele.
A mázhoz felmelegítettem a tejszínt, ebbe is beletödeltem az étcsokikat,egy kanál rumaromát és kevergettem amíg elolvadtak.
A tortát rácsra tettem, majd a kissé kihült bevonómázat a közepére folyattam, amig mindenhol bevonta
a tortát.
Hűtőbe tettem, majd elkészítettem a royal icynget, amivel már a mézeskalácsaimat is díszítem évek óta.
20 dkg porcukor, és 1 tojásfehérjét összekevertem, nyomózsákba tettem, és sütőpapírra kis mintákat rajzoltam. Száradnia kell legalább 1 fél nap.
Másnap a tortát ezekkel a kis figurákkal, és egy pár rózsaszirommal , no meg az örök kedvenc pillangóval öltöztettem díszruhába,a születésnapos lányom tiszteletére.