Ilona napra almás sütit szoktam készíteni, most egy rétes filing sikeredett,
kicsit ünnepélyes formában.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3,0 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 1 tojás+1kenni
- 2 ek cukor
- só
töltelék:
- kb 1,5 kg alma
- fahéj
- cukor (az alma édességétől függ)
A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel cukorral is hozzáadjuk.
Beletesszük a tojást,a sót,végén az olaj is belekerül.
Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy fél órát melegen.
Háromfelé vesszük,kb. 33x25 cm téglalappá nyújtjuk.
Hosszabbik felére középre halmozzuk a fahéjas almatölteléket,vízszintesen 2cm-ként bevagdossuk.
Felváltva egymásra hajtogatjuk a csíkokat, hogy befedje az almát.
Tojássárgájával megkenjük, és fél órát sütjük 175 C fokon középmelegen.