2013. augusztus 19., hétfő

Omlós köményes korongok


     Annyi édesség után, sós sütire vágytam.
     Az élesztőt is hanyagolni akartam egy darabig.
     Gyorsan összedobható, köményes rágcsa készült.
     A hagyományos rudak helyett korong formában.
   

 
   Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma
  • 2 tojássárgája a tésztába, a fehérje megkenni
  • 1 sütőpor
  • 12ek tej
  • kömény



A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát  gyúrunk.
Fél órát pihentetjük hűtőben, majd formákra szaggatjuk, lekenjük tojásfehérjével,megszórjuk  köménnyel, és sütjük forró sütőben vastagságtól függően 6-7 percig.