Egy kissé felturbóztam a tojásos nokedlit, mert hasznosítani kellett a maradékokat a hűtőből.
A cukkinibokor megint nevelt egy zsenge példányt, ennek mennie kellett bele.
A füstölt sajt is ott száradt a hűtőben megreszelve, ezt se lehetett otthagyni.
A fokhagymás tejföl se kell már, ha elfogyott a lángos.
Így született meg egy különleges tojásosnokedli, tovább gondolva, maradékokkal.
Hozzávalók:
- kb 30 dkg liszt
- 5 tojás
- 1db zsnge cukkini kb 10-15 cm
- olivaolaj
- 1 dl fokhagymás tejföl
- paradicsom, paprika
- hagyma
- uborka
- ecet
- só
Egy kanál olivaolajon kissé megpároltam a levétől kinyomkodott cukkinit.
Hozzáadtam a felvert tojásokat, amibe sót, borsot, és kb 1 dl fokhagymás tejfölt is tettem.
A kifőtt galuskákkal összekevertem, majd füstölt sajttal, és vegyes zöldségsalátávalá tálaltam.