Vacsora készítéshez csirkecombok álltak készenlétbe.
Valami hidegen fogyaszthatót gondoltam ki.
Ki enne ebben a melegben egy forró gulyást? :)
Hozzávalók:
- 3 felső csirkecomb filézve
- 2 tojás
- liszt
- tej
- só
- cukkini
- burgonya
- olivaolaj
- ecet
- balzsamecet
- római kömény
A hús elkészítése
A csirkecombokat kicsontoztam, a felsőcombot használtam ehhez a recepthez.
Készítettem egy fűszeres Párizsi panírt, tojás, víz, szárított bazsalikom,fokhagymakrém,só,bors keverékével.
Ebbe mártogattam bele a húsdarabkákat, amit rögtön kicsi olivaolajban kisütöttem.
Nem kell sok olaj , inkább többször fordítgatni a szeletkéket.
A saláta elkészítése
A krumplikat héjastól megfőztem,majd lehéjaztam, felkockáztam és egy tálba tettem.
Ha van húsleves alapleved forrald fel, ha nincs készíts leveskockából. kb 1dl
A forró levest ráöntöttem a krumplikra ,csak nedves legyen, ne ússzanak benne.
Ecetet adtam hozzá, és hűtőbe tettem kb fél órára, hogy az ízek átjárják.
Közben a cukkinit kis kockákra vágtam, majd olivaolajon átpároltam,
balzsamecetet,borsot, római köményt,sót adtam hozzá.
A krumplival összekevertem, és tálaltam.
Csinos, csíkos cinkcsészében kilenc cukros csirkecomb.